Cikkek,  Szex Dr,  Szexkellékek

A meztelenség és tabuk

meztelen_ferfiak_es_nok_a_muzeumbanAz önkielégítésel kapcsolatos gyakorlati könyv 5. fejezetének a meztelenség és tabuk a témája.
1. Az önkielégítés cikksorozat előszó és a Maslow piramis
2. A szexualitásban érzett szégyenérzet és bűntudat.
3. Az önkielégítés, a maszturbálás (maszturbáció) vallási megközelítése.
4. A gátlások feloldása szavainkkal.
5. A meztelenség és tabuk.
A nyugati kultúrkörben nagy tabunak számít a meztelenség, és az emberi test. Ez egy meglehetősen idejétmúlt, és megrögzött szokás, amelyet szerencsére kezdünk levetkőzni. Az erre épülő szokások azonban még erősek, és sok logikátlan visszásságot szülnek. Elég egyszerű példával szemléltetve, a TV műsorokban nem lehet meztelen testeket bemutatni csak az éjszakai műsorsávban, ellenben emberek szisztematikus, és brutális kivégzését, és a rombolás minden formáját viszont igen. Tegyük fel a kérdést: Ha van egy gyermekem melyiket nézze? Nem inkább a meztelen testet? A fiatalkorúak védelme fontos, de a meztelen test ábrázolása, nem keverendő össze az öncélú pornóval.
Az egyik rendben van, a másik meg alapvetően felesleges. (Az erotika viszont nem az.) A másik probléma, hogy kontrollálatlan forrásból úgy is beszerzik az ilyen filmeket. Ahelyett, hogy össztársadalmi szokás lenne az egészséges erotika, és a meztelenség, tiltott, ellenben szabadon és felügyelet nélkül bármikor beszerezhető. A pornográfia legperverzebb formáit is szabadon megnézheti mindenki az interneten. Van értelme ennek? Nincsen! Az egyetlen megoldás az, ha úgy nő fel az ember, hogy mindenről tudja mi micsoda, és hogyan működik. Amivel nincsen tisztában, azt nem tudja helyesen kezelni, és ahogyan Csipkerózsika is rögtön megszúrta magát az első hegyes eszközzel, amit A meztelenség kényelmes meglátott, mert nem ismerte. A meztelenség nem bűn, ugyanakkor nem öncélú szexjáték sem. További probléma ezzel még, hogy hajlamos az egyént, így téged is a saját mentális börtönödbe beszorítani. Mint a legtöbb dolog, ez is fejben dől el, de ebből a börtönből elég egyszerű kitörni, ha úgy döntesz. Minden annak ténynek a felismerésével kezdődik, hogy a meztelenség nem bűn, hanem egy állapot. Meztelennek lenni nem cél, és nem is egy figyelem felhívási lehetőség, de nem is eszköz. Egy állapot, ami kényelmes, mert jól érzed magadat benne. Az első lépés mindenképpen az, hogy ezt felismerd, és gyakorold. Ha teheted, és egyedül vagy, akkor nyáron napozz meztelenül.
Otthon nyugodtan mászkálj meztelenül. Ne csinálj belőle problémát, ha rád nyitnak, és ne akard akkor is takargatni magadat, akkor is amikor nem is szükséges, mert épp egyedül vagy. A ruha viseletének több fontos szempontja van, ami alapvetően fogja meghatározni, hogy mennyire zárod magadat be, vagy nyitod ki.
– Tipp: A tükör a barátod. Ha meztelenül látod magadat a tükörben, ez kicsit olyan, mintha kívülállóként látnád. Állj meg, és nézd meg alaposan és nyugodtan magadat, és ha akarod elemezd. Szép vagy ugye? De legfőképpen, nem vagy csúnya. A TV és a reklámok Nő/Férfi ideálja hazudik, ezt sose feledd. Ha ugyanis nem lenne kételyed magaddal szemben, akkor nem vennéd meg a termékeiket! A te kisebbrendűségi komplexusodból élnek! Nem azért reklámoznak egy ideált (ez a fiúkra is igaz) mert az létezik, hanem azért, hogy ne is tudd elérni, mert akkor Így is lehet— felkopna az álluk. Az amit reklámoznak nem létezik, amit viszont a tükörben látsz az igen! Sokkal szebb vagy, mint gondolod! Ugye milyen felemelő érzés ez?
– Másik tippem neked, hogy aludj meztelenül! (Persze csak ha nem fázol, mert például nyár van.) Amíg alszol nem tudsz problémázni a meztelenségeden, és így könnyebben megszokhatóvá teszi a számodra. Ezzel a kis apró trükkel sokkal könnyebben tudod oldani a gátlásodat. És
mivel nem tudsz aggódni, (alvás közben szemérmeskedni) hamar rá fogsz jönni, hogy pusztán akkor vagy ilyen szégyenlős, amikor ébren vagy, és az agyad közbe tud szólni, tehát minden problémád csak akkor létezik, ha hagyod, hogy létezzen.
– A ruha elsődleges célja a védelem. Ha fázol, nem kell meztelennek lenni, mert a ruha hasznos, és jó. Eszköz! A naturizmusért nem kell tüdőgyulladást kapni. Télen öltözz fel, és kész. Majd nyáron levetkőzöl ismét. A meztelenség nem cél, hanem állapot. Nem azért vetkőzöl, hogy meztelen légy, hanem azért, mert jól érzed magadat. Vacogva pedig nem fogod élvezni.
– Az igazán tabu döntögető gondolat viszont az, hogy nem magad miatt vagy felöltözve, hanem mások kívánságára! Azért hordasz ruhát mások előtt, mert tiszteletben tartod azt az igényüket, hogy ezt tedd. A magad részéről egyébként erre nem volna szükséged. Ha olyan társaságban vagy, ahol ezt szintén hasonlóan gondolják, akkor élj is vele. Jó dolog hidd el.
Ekkor máris eljutottunk oda, hogy naturista lettél, de legalább felszabadult, és elégedett önmagaddal. Az igazi naturisták közössége pontosan ilyen. Nem akarnak nemi identitást reklámozni, nem öncélú szexuális okból meztelenek, csak szeretik ezt az állapotot, és ha egyszer meztelenül fürdesz a tengerben nagyon is érteni fogod miért. Ne akarj okokat keresni, és pláne ne akard megmagyarázni, hogy miért érzed így jól magadat. Amikor először otthon levetkőzöl, és meztelen vagy otthon, pár óráig hiányozni fog a ruhád. A legtöbben nagyjából eddig érzik a hiányát, ennyire felesleges eszköz akkor, amikor kánikula van. Ellenben fel kell készülnöd több dologra. Az első, hogy ha nem egyedül élsz otthon, akkor ez elég macerás. Főleg akkor, ha a környezeted nem így gondolja. Ekkor két dolgot tehetsz, vagy lokálisan vagy meztelen, vagy sehogyan. Tehát vagy nem vetkőzöl le, vagy csak akkor, amikor a saját szobádban vagy, és amikor kilépsz felkapsz valamit. Ez értelmes kompromisszum, és szokott működni. Magyarországon elég ritka, de például északi skandináv államokban meglehetősen gyakori a családon belüli naturizmus, a gyerekek így nőnek fel, és így garantáltan semmi problémájuk nem is lesz vele. A közös meztelen családi szaunázás ugyancsak ilyen északi szokás. Náluk ez normális, és a példájuk ékes bizonyítéka annak, hogy működik is. Amire figyelj, ha otthon meztelenül vagy nyáron.
– Legyen kéznél egy könnyebb ruhadarab, amit felkaphatsz ha kell. Ha becsengetnek, vagy kimész az erkélyedre, akkor kapd fel. A cél nem a magamutogatás, hanem az, hogy jól érezd magadat. A többieket tiszteld meg ha lehet.
– A naturisták sem nézik jó szemmel ha merevedést látnak. Ha felugrik a zászló, és viszonylag hamar lekonyul azt megértik, mert a férfi szerv így működik, tudják. De az állandó ágaskodást nem tűrik. Ha fel vagy töltve, ne menj ki úgy, hogy nem csillapítottad le. Szaunázásnál ugyanez a helyzet.
– Tanuld meg elfogadni, ha megláttak. A házakon van ablak. Ha valaki belátott, és meglátott téged az az ő baja, nem a tied. Otthon vagy, és ő a kukkoló. Inkább neki kéne észrevennie magát. Ha egy arra járó ember éppen benézett, és meglátott, akkor ő nem leskelődik, te pedig nem vagy közszemérem sértő. Ez benne van ebben a pakliban, viszont roppant előnyös. Amíg egy véletlen pillantás erejéig ha megláttak, és te szégyenled magadat, akkor még nem tudtad teljesen levetkőzni a gátlásaidat. Jó teszt, és veszélytelen. Az első, és legfontosabb tehát az, hogy ha jól érzed így magadat, akkor tedd azt. Ha elfogadtad ezt az állapotot, és jó neked, akkor egy újabb gátló tényezőtől szabadultál meg. De sose felejtsd el, hogy másokat is tarts tiszteletben!