Cikkek,  Szexkellékek,  Vibrátorok

A vibrátorok őse

Az elektromos vibrátort orvosok találták fel az 1880-as években. Ilyen módszerekkel kezelték a “hisztériás” betegeket évszázadokon át, és egyáltalán nem élvezetes maszturbálásra használták, mint a mai emberek. A képen látható vibrátor szexmúzeumban található.

a_vibratorok_ose

Mindenesetre a megjelent otthoni változatok is hamar nagy népszerűségre tettek szert. A Needlecraft, a Woman’s Home Companion és a Modern Priscilla kiadványokban jelentek meg először hirdetések róluk. Ezek a reklámok az 1920-as években eltűntek ugyan, de a pornográfiában való megjelenés később mégis előtérbe helyezte a vibrátorok szexuális szerepét.
Egy időben “masszírozó” név alatt vibrátorok millióit adták el nőknek és férfiaknak. De kezdetben csak a különböző fájdalmaik csillapítására használták. Majd elterjedt úgy, mint mű nemi szerv, ami orgazmust okozhat. Gyakran intenzívebb élményt jelenthet mint a hús-vér bevetés. Sőt, szexuálterapeuták ajánlják olyan nőknek, akiknek nehézségeik vannak az orgazmus elérésében. De még a szerelmes pároknál is használatos, hogy a szexuális élvezeteket fokozzák vele.