Szexkellékek

Intimtorna férfiaknak és nőknek

A medencefenék izmait és a záróizmokat erősítő torna, ami mindenki számára könnyedén elsajátítható. Ezen izmok gyorsaságát, állóképességét, erejét és irányíthatóságát fejlesztjük.
Az alhas kötőszöveteit, izmait, szerveit védő tréning nők, férfiak, gyerekek számára. Egészségnevelő program, mely megelőzi a helytelen szokásokból adódó elváltozásokat, megszünteti, mérsékli a szövetgyengeségből, keringési nehézségekből illetve más funkciózavarból származó tüneteket. Az intim torna nem csak a már kialakult problémák, betegségek megoldásában, hanem ezek megelőzésben is fontos szerepet betöltő tevékenység!

Az intim torna az alhas egészségét szolgáló technika, a medencecsont alján tapadó izmokat fejlesztő, karbantartó tréning a vizelet-, széklettartás képességének fokozására, illetve a szexuális egészség és az alhasi szervek megfelelő helyzetének megtartása érdekében. A tréning nők, férfiak, gyerekek számára egyaránt alkalmazható. Cikkünkben, mely a Korkontroll című könyv Testreform című fejezetében található meg, a női tréning előnyeit ismerhetik meg.
Nagyon lényeges, hogy azt a piciny kiterjedésű izmot, amely a szeméremcsont és a gerinc alsó része között helyezkedik el, helyes gyakorlatok végzésével karbantartsuk. Ezek az izmok a húgycső, a hüvely és a végbél területén helyezkednek el. Van oldalsó kiterjedésük, mint a száj mellett található arcizomnak, illetve mélységük, miután a különböző irányból eredő izmok ráfonódnak az általuk körbezárt csövekre. Az izomfejlesztést ezek tudatos mozgatásával érjük el.
Az új mozgásokat a legtöbb esetben úgy tanuljuk, hogy a megfigyelt gyakorlatokat törekszünk utánozni. A záróizmok területén viszont erre nincs lehetőség. A mozgástanulás módja a magyarázat megértése, a gyakorlatok alkalmazása és a testérzékelés erősítése, amely a helyes mozdulat visszaellenőrzésének egyszerű lehetősége. A feladatok elsajátítása során először érzékelhetővé válik a húgycső, a hüvely és végbél.
A szexuális élet, a szülés, az ürítések, a testgyakorlatok, és minden olyan szokás, amely a hüvelyre hat, kedvezőbbé teheti a vagina működési feltételeit, de gyakran akadályozza a vérkeringését, s ennek egy adott terület fokozott gyengesége lehet a következménye. Például, ha a gyakran túltelített húgyhólyag nyomást gyakorol a hüvely mellső falára, akkor romlik a működési képessége. A káros következmény fokozódhat, ha eközben görbén ül az illető, esetleg cipekedik, vagy testedzés során szökdel. Még ártalmasabb, ha túlsúlya is van, esetleg kismama. Egyéni életstílustól függően alakulhatnak ki a hüvelyben gyenge területek a bejáratnál, középen vagy a méhszáj alatt. Ahol a hüvely nem zár eléggé, ott nem is támasztja a környező szöveteket, szerveket, ezért a tréning során külön figyelmet szentelünk e területek tudatos fejlesztésének.
A gyakorlatok között kiemelt fontosságot kapnak azok, amelyek a hüvely és a végbél közötti izomterületen helyezkednek el. Az e területet célzó izommozgások mindhárom cső fokozottabb zárását teszik lehetővé, és az alhasi szervek stabilabb támasztását is elősegítik.
A medencealap oldalsó izomrostjai szintén a támaszt és a zárást segítik. Ezek a gyakorlatok olyan mozdulatok, mintha a szánkat csücsörítenénk balra-jobbra. Amennyire természetes ez a képesség a szájnál, olyan természetes a tréninget végző egyénnél. Ehhez azonban rávezető gyakorlatok végzése szükséges, mert a hétköznapi szokásaink során nem végzünk olyan mozdulatokat, amelyek a fejlesztő mozgásokkal megegyeznek.
A gyakorlatok elsajátítása során fokozódik az ideg–izom kapcsolat. Az izomrostok összerendezettebben képesek működni, és ebből adódóan gyorsan jelentkezik a tréning erőnövelő hatása, ami a szexuális élet során gyorsan visszaigazolódik, de a vizeletmegtartó képesség kontrollálhatósága is növeli a komfortérzetet. A záróizom-gyakorlatok rendszeres végzése során fokozódik a szövetek tápanyagellátása, és a figyelem rendszeres gátra irányításának következményeként a teljesebb érzékelés, ami hozzájárul a szexuális reakciók javulásához. Szexualitásunk szabadabb megélése és a szöveti változások következménye az orgazmuskészség gyakran visszajelzett fokozódása, amivel fokozható a párkapcsolat intimitása, öröme. Ha a nemiségünket szorongás nélkül, őszinteséggel, örömmel vagyunk képesek megélni, teljesebbé válhat az életünk.
Az intim torna férfiaknak is ajánlott!
Az egészséges életmód mindenki által elfogadott, magától értetődő része a testedzés. Testünk, izmaink épségét azzal őrizhetjük meg leginkább, ha rendszeresen használjuk, edzük. Ez természetesen nem csak a felsőtestre, végtagokra vonatkozik, hanem az alhas, gáti tájék izmaira is.
Mára már eloszlani látszik az a tévhit, hogy az intim tornát csak nők végezhetik, csak számukra egészséges. A férfiaknak is lehet, sőt kell ápolni altestüket. A férfi kismedence anatómiája és élettana is jelentősen eltér a nőkétől, ezért természetesen a férfi intim torna lényegesen eltérő gyakorlatokból áll.
A férfi intim torna módszerei: Az alhasi, gáti tájék izmaira nagy feladat hárul; körülveszik, működésükkel segítik a kismedencei szervek egészséges működését. Az ember evolúciója során, a két lábra állás után emellett új feladat is hárul a gátra, tartania kell a kismedencei és hasüregi szerveket.
Az intim torna célja, hogy az alhasi, gáti izmok rendszeres edzésével fenntartsák, illetve javítsák a kismedencei szervek, nemi szervek működését. A húgycső záró funkciója, a végbél záró funkciója, a prosztata, a hímvessző, a merevedési funkció karban tartható, a szexuális élet javítható. Az intim torna végezhető fiatal és idősebb korban is. Ajánlható egészséges férfiak számára, akik célja egészségük megtartása. De ajánlható azok számára is, akik valamilyen betegséggel küzdenek. Vizelettartási, széklettartási problémák, jóindulatú prosztata megnagyobbodás, a szexuális funkciók különböző zavarai esetén és a kismedencei régióban végzett műtétek utáni rehabilitáció részeként is alkalmazható az intim torna.