Szexhírek

Annyi szexjáték fogy majd, mint okostelefon

Egy felmérés szerint, ha a szexjátékok piaca ugyanúgy bővül, ahogy jelenleg, akkor nagyjából tíz év múlva évente annyi szexjátékot fognak majd eladni, mint okostelefont. Mindezt annak köszönhetően, hogy a legtöbb híresség egyre nyíltabban mer beszélni a saját szexuális életéről, ami jó hatással van mindenkire, kevésbé számít már tabunak síkosítót vagy valamilyen segédeszközt venni.
A Hewson piackutató cég felmérést készített a szexipar változásairól, és azt az eredményt találták, hogy ha minden a jelenlegi úton halad tovább, akkor tíz év múlva annyira hétköznapi lesz vibrátort venni, mint új telefont. Legalábbis a brit nők számára, akik között a felmérést készítették. A megkérdezettek száma nem volt túl nagy, 700 nővel és öt női tulajdonban lévő szexshop vásárlóival beszéltek, úgyhogy valószínűleg érdemes fenntartásokkal kezelni a megállapításaikat, de mindenképpen érdekes dolgokat vettek észre.
– A nők több mint 60 százaléka izgalmasnak találja annak a gondolatát, hogy vegyen valamilyen szexjátékot. A nőket sokkal több ösztön motiválja az ilyen vásárlásokban, mint amennyit általánosságában társítunk hozzájuk. Az erotika, a pajkosság, a tiltott megszerzése, de még a mocskosság vásárlásra csábít – idézi a Daily Mail a tanulmányt.
A felmérés szerint annyira természetessé kezd válni a közbeszédben a szexualitás, hogy azt várják, hogy az ezzel foglalkozó ipar 2020 a jelenlegi globálisan nagyjából 5,3 milliárd fontot (kb. 1600 milliárd forint) megmozgató piaca 40 milliárd fontosra (kb. 12000 milliárd forint) nő. Nagy-Britanniában évente jelenleg nagyjából négymillió szexjátékot adnak el. A felmérés alapján azt várják, hogy 2020-ra, 2025-re ez a szám felmegy négyszázmillióra. Ez körülbelül ugyanannyi, mint amennyi okostelefont egy évben értékesítenek. Vagyis a szexjátékok olyan hétköznapi kiegészítőkké válhatnak, mint egy telefon.
“Amiben biztosak lehetünk az az ,hogy a 18-65 közötti brit nők 35-40 %-a használ valamilyen szexuális segédeszközt, és a 30 évesnél fiatalabb nők 40 %-a rendszeresen néz pornót interneten. Ezek közül a dolgok közül semmi sem létezett 30 évvel ezelőtt, és a szexjátékok használatának elterjedése nagyban segíthet legyőzni az ezekről a termékekről kialakult “én kis piszkos titkom” képet. Eljöhet a felismerés, hogy ezek a játékok több millió nő életében fontos eszközök” – írja a felmérés.
A Daily Mail kitér azokra is, akik kritizálták ezt a tanulmányt. Néhány szakember szerint ugyanis semmi másról nincs szó, mint a 70-es években kezdődött tendenciák folytatódásáról. A kutatást készítő Hewson viszont azt mondja, hogy a XXI. században sokkal tudatosabban állnak a nők ehhez a kérdéshez, mint korábban bármikor.
“A nők a történelemben eddig soha nem látott módon irányítják a saját szexualitásukat. A szexuális játékszerek és az örömszerzés ipara az emancipáció kifejeződése lesznek. Ami nagyon tisztán látszik, hogy a nők olyannyira irányítják a saját szexualitásukat, ami akár csak két generációval ezelőtt egészen meglepő lett volna a másik nem képviselői számára” – áll a tanulmányban.
Kiemelik, hogy hatalmas reklámértéke van ennek az egyelőre leginkább csak rejtett, kevéssé nyilvános csatornákon reklámozott piacnak, hiszen egyre fontosabb. A Hewson szerint a piac szinte robbanásszerű növekedése egyértelműen annak köszönhető, hogy a nők egyre komolyabb pozíciókat töltenek be, mind a magánéletükben, mind a szakmai munkásságukban.
Az egyre sikeresebb, jól kereső nők számára a drága ékszerek, designer cipők és ruhadarabok mellett az is egyre fontosabbá válik, hogy a szexuális életük is minőségi legyen. És ha például egy hírességtől azt hallják, hogy valamilyen módszertől, terméktől sikeresebb, jobb minőségű lesz a szexuális életük, akkor azt a módszert, terméket alkalmazni fogják. A tanulmány felhívja af figyelmet az olyan hírességek fontosságára, mint Cameron Diaz, Eva Longoria, Halle Berry vagy Teri Hatcher, akik nyíltan, gátlások nélkül beszélnek szexuális életükről, ha arra terelődik a szó.
– Imádom a pornót! Tudod, mit szeretek a hotelekben a legjobban? Hogy milyen diszkrét az egész ügyintézés. Mindig odaírják a képernyő aljára, hogy “A szobáját ugyanúgy fogjuk számlázni, mint a többi szobát, nem használjuk fel a filmcímeket”. Minden film ugyanannyiba kerül – mondta Cameron Diaz idén februárban Jimmy Kimmelnek arról, hogy mennyire szeret pornót nézni a hotelekben, ha egyedül van.
A tanulmány szerint a legjobban kereső britek évente átlagosan 200 fontot, nagyjából hatvanezer forintot költenek szexuális segédeszközökre, az olyan mondatok hatására is, mint Cameron Diazé Jimmy Kimmel műsorában. Forrás: Velvet, Hewson.

Szólj hozzá