Cikkek,  Szexi ruhák

Botrány a Victoria’s Secret szexi bugyik körül

A Victoria’s Secret eddig provokatív katalógusairól és extravagáns bemutatóiról volt híres, most azonban egy riporter utánajárt, honnan származnak a szexi bugyik alapanyagai.
A napokban a Bloomberg hírügynökség leleplezte Victoria titkát. Egyik riporterük hat hetet töltött Nyugat-Afrikában, hogy felmérje a munkakörülményeket az ún. fair trade gyapotföldeken. Az újságíró több gyerekkel is interjút készített, köztük a 13 éves Clarisse Kambire-rel, aki beszámolt arról, hogy amennyiben nem az őt foglalkoztató farmer elvárásainak megfelelően teljesít, akkor az egy faággal ütlegeli. A kislány elmesélte, hogy ahelyett, hogy a földet felszántották volna egy eke és egy ökör segítségével, azt neki kellett megcsinálni egy kapával, és ha munkaadója, Victorien Kamboule túl lassúnak találta, bizony többször is odacsapott.

Hogy hogy jön ide a Victoria’s Secret? A divatcég 2007 óta vásárol fair trade és organikus gyapotot Burkina Fasóból. A méltányos kereskedelemből származó alapanyagokat a termékeken is hirdették, a címkén a következő állt: “Jó a nőknek. Jó a gyermekeknek, akik ettől függnek.” Ezt a cég ma már nem tünteti fel a fehérneműkön, viszont továbbra is fair trade minősített beszállítóktól vásárol, ahol úgy tűnik, gyerekeket dolgoztatnak, méghozzá meglehetősen mostoha körülmények között – írta a Szexpláza.hu

Szólj hozzá