Szex,  Szex Dr

Erotikus fantázia: káros vagy hasznos?

A férfiak csaknem 90, míg a nők mintegy 70 százaléka fantáziál maszturbálás közben, vagy a szexuális aktus egy bizonyos szakaszában, például amikor közeledik az orgazmus, és szeretnének egy kis extra lendületet. Ez is egy módja, hogy idősebb korban, amikor a szervezet elkezd lassulni, felpörgessük a motort. A fantázia szülte képek alapja éppúgy lehet aktuális élmény, mint teljes mértékben kitalált, lehetetlen esemény.

Sokan megpróbálják elnyomni ezeket, mert azt gondoljak, hogy a fantaziálás káros, ám ez tévhit!
A fantázia – cselekmények, viselkedés, képek és érzések – a képzeletünkben fokozhatják a tényleges szexuális aktivitásunkat. Az erotikus fantázia lehet egy teljes szexuális aktus, de akar egy egyszerű, mentális kép (egy csók), míg mások bonyolult és részletes történeteket élnek meg. Tévhit, hogy a szexuális fantáziálás arról szól, amit valaki eszméletlenül kíván, és nagyon szeretne megcselekedni. Sőt éppen ellenkezőleg! Sok ember soha nem szeretné megtapasztalni, amiről fantáziál, például hármas vagy csoportos szex, szex nyilvános helyen vagy egy híres személlyel. Van, aki egyenesen úgy gondolja, hogy a képzelet valósággá válása elrontaná a fantáziálást.
Egyes férfiak és nők, bár erős erotikus fantáziával bírnak, ódzkodnak megosztani azt szerelmünkkel. Attól tartanak, hogy kedvesük majd úgy véli, azért van szükségük a fantáziálásra, mert hús-vér kedvesük nem elég vonzó nekik. Ám ez csak ritkán igaz. Tény, hogy fantáziánk megosztása nem kockázatmentes. Szakemberek mégis azt tanácsoljak, fogadd el nyugodtan, aggodalom nélkül, ha partnered fantáziál, és ne szégyelld a saját fantáziádat sem.
Persze az sem feltétlenül baj, ha a fantáziák, részben vagy egészben, beépülnek a szexuális életetekbe. Természetesen kizárólag akkor, ha ezt mind a ketten akarjátok. Ez lehet egy tanulási technika, egy jó módja annak, hogy ráébredjetek, mit is szeretnétek csinálni valójában, mi az, ami igazán beindít benneteket, és növelheti kreativitásotokat.

Szólj hozzá