Szex

Két óvszerrel nagyobb a biztonság?

Szex: butaság kettőt felhúzni egyszerre! Két óvszer használata egy időben nem ajánlott, hiszen nem nyújt nagyobb védelmet, mint egy, ráadásul ha kettőt húzol fel egyszerre, akkor az óvszerek anyagai kidörzsölhetik egymást, ezáltal könnyebben megsérülnek és el is szakadhatnak.
Megnyugtató tény, hogy már egyetlen óvszer is nagyon hatásos az STD-k és a nem kívánt terhesség elkerülése szempontjából, ha helyesen használják.
Az óvszer használata során felmerülő problémák többnyire az emberi hibákból származhatnak, nagyon ritka a gyárilag hibásan elkészített óvszer, hiszen az óvszerek a gyárakban szigorú ellenőrzésen mennek keresztül.
Viszont a biztonság mindennél fontosabb, ezért nem árt, ha baleset esetére mindig van kéznél egy tartalék óvszer, esetleg egy fogamzásgátló tabletta. A szex akkor a legbiztonságosabb, tablettát is használtok az óvszer mellé, viszont az óvszer önmagában is nagyon biztonságos védekezési módszer.
Léeznek spermicid anyagokkal kezelt óvszerek is, melyeknek spermaölő hatásuk van, viszont ezekről nemrég kiderült, hogy az a spermicid anyag, mellyel az óvszert bevonták, nem biztosít nagyobb védelmet, és a benne található vegyi anyag bőrirritációkat okozhat.
Ráadásul a HIV baktériumokat is segíthet továbbítani.
A spermicid tartalmú síkosító anyagokat viszont ajánlatos akkor használni, ha nem régóta állsz szexuális kapcsolatban a partnereddel, és nem tudod, hogy milyen fertőzéseket hordozhat.
Vigyázni kell arra, hogy latex óvszerekkel csak víz alapú síkosítókat használjunk, mert az olaj alapú síkosítók károsíthatják a latex szerkezetét.

Szólj hozzá