Szexhírek

Tej, kenyér, vibrátor – séta egy budapesti szexshopban

Szexjátékszert vásárolni manapság épp olyan egyszerű, mint lemenni a boltba egy kiló kenyérért. Régebben azonban még óvszerhez jutni is nehézkes volt.
Fiatal srác tekint körbe zavartan, majd lenyomja a kilincset. Még utoljára visszanéz, hogy meggyőződjön róla, nem látta senki. Nem veszi észre, hogy figyelem. Belép az üzletbe, és gyorsan becsukja maga mögött az ajtót. Az ajtó felett tábla hirdeti: szexshop. Várok egy kicsit, majd elindulok utána. Az ajtóban találkozunk, rámosolygok, de elkapja a tekintetét. Kezében nejlonszatyor, jelzés nélkül. Egy unalmas februári délutánon sétáltam egyet a fővárosi szexshopokban.
Út a mennyországba – Szexjátékszert vásárolni manapság épp olyan egyszerű, mint lemenni a boltba egy kiló kenyérért. Régebben azonban még óvszerhez jutni is nehézkes volt. A legelső szexbolt 1962-ben nyitotta meg kapuit Flensburgban, Németországban. A világ első női kaszkadőrpilótája, Beate Ushe először saját készítésű, fogamzásgátlásról szóló kiadványokkal házalt, majd óvszert és házassági tanácsadó füzeteket is árult. A különc hölgy nyugdíjas korában sem a hintaszékben kötögetett, 1993-ban erotika múzeumot nyitott Berlinben.
A körúton, a mozi mellett, az éjjel-nappali szomszédságában. A szexshop beleolvad a környezetébe, nincs túlmisztifikálva, nem hivalkodik. Beszabadulva az első boltba pont úgy éreztem magam, mint a kelet-európai turista a török bazár forgatagában. Mindenféle méretű, színű, anyagú, mintázatú dildók és vibrátorok meredeztek az ég felé, gusztusos csomagolásban. Megszámlálhatatlan újság és dvd sorakozik a polcokon, szőrös bilincsek, tollas cirógatók, merész fehérneműk, és még kitudja hányféle szexuális játék és segédeszköz hívogat. A farsangi időszaknak lassan vége, de a rengeteg szexi öltözéket látva kezdem sajnálni, hogy egy jelmezbálban sem voltam. Pedig lett volna nagy megdöbbenés, ha huncut ápolónéninek, agy pajkos pillangónak öltözve libbenek be a buliba..
Az eladók teljesen átlagos fiatalok, készséggel állnak rendelkezésedre, ha bármilyen kérdésed van. Ne félj kérdezni, mert kínos lenne bevetés közben kikísérletezni melyik eszköz mire való. Vagy egy sérülés után jönni rá, hogy nem ezt jelenti a rendeltetésszerű használat. Szégyenlősöknek online szexboltok sokasága kínálja portékáját. Nem kell aggódni, hogy a postás megrökönyödik a csomag tartalmán, mert garantáltan feltűnésmentes dobozban kapod kézhez a rendelést.
Mindenki azt akarja – Általában nem szoktam különösebben megdöbbenni, de a szeméremmásoló szetten mégis nagyot mosolyogtam. Nem tudom elképzelni, hogy a szobrászakció nem fullad nevetésbe. Kiderült, hogy mit keres a delfin a szexshopban, a gyöngysor nem csak a nyakban mutat jól, és mire lehet még használni a pajkos gumikacsát. Ha most kellene foglalkozást váltanom, szexjátékszer névadó szeretnék lenni. Kristálygyönyör, Cikázó csoda, Jeges élvezet, Szexberry, A Gyönyör Rózsája. Lányregénybe illő nevek a sokszor egészen bizarrul festő tárgyaknak.
A szexboltok közönségének általában frusztrált középkorú urakat, magányos fiatal srácokat, sokat látott pornószínésznőcskéket, és olyan elvarázsolt figurákat képzelünk, akik bármelyik filmben tökéletesen alakíthatnák a szexuális szadista sorozatgyilkost. Túrám során alig pár ember lézengett a boltokban. Nem zavartatták magukat, fesztelenül válogattak a kiegészítők és a videók között. Az egyik boltban éppen a vibrátorokat nézegettem, amikor egy fiatal nő megszólított, és adott pár hasznos tanácsot. Először azt hittem eladó, de később kiderült, hogy csak segíteni akart, mert látta, hogy teljesen elvesztem a vibrátorok sűrűjében. A monológ végére kezdtem magam apácának érezni, de alkalmi társalkodónőm megnyugtatott, hogy majd a rutin, meg az évek.
Filléres gyönyör a secondhand piaci réseiben – “Nyolc kiskedvencem van otthon. Más bélyeget gyűjt, én vibrátort. Miért kéne szégyellnem magam? Fiatal vagyok, független, szeretem a szexet. Nincs ebben semmi rossz. Játék az egész!” – mondja csillogó szemmel. Az egész olyan, mint egy szabadon választott Szex és New York jelenet. A sztereotípia megelevenedett.
Frissen szerzett tudásomat elraktározva befordultam a következő üzletbe, aminek már a neve is elgondolkodtató. Szexturkáló. Inkább sima videókölcsönzőnek, vagy újságosnak tűnik, mint használt játékszerek lerakatának. Sehol egy elgyötört guminő, vagy fényesre polírozott análdildó. Régi pornók, retró szexlapok várják következő gazdájukat. Ha ezek a tárgyak mesélni tudnának, jut eszembe egy pillanatra. A filléres gyönyör kitölti a secondhand mozgalom piaci réseit.
A mellettem válogató pasi sokat mondóan rám kacsint, amikor kezembe veszek egy DVD-t. A film címe alig látszik ki a Laokoón- csoport alól. Jó választás, olvasom ki a szeméből, de ezúttal inkább az újra szavazok, és nem veszek semmit. Ennyi testnedv, és idegen fallosz elég volt mára. Forrás: Nana.hu

Szólj hozzá